میوه ی خرما از میوه های محبوب ایرانیست که در تمام فصول سال و در مناسبت های مذهبی و .. نیز به فراوانی استفاده میشود، خرما از درخت نخل به دست می آید و در مناطق گرمسیری بیشتر کاشت میشود، این میوه یکی از باستانی ترین میوه ی مورد استفاده توسط انسان ها بوده است و جزو اولین میوه های کشف شده توسط انسان ها میباشد. این میوه طعمی بسیار شیرین و خوشایند دارد و کمتر کسی پیدا میکنید که از طعم و مزه آن لذت نبرد. خرما به وفور در مناطق جنوبی ایران همچون خوزستان،کرمان،بوشهر و هرمزگان و.. کاشت میشود و محصولات متنوعی از آن به سایر نقاط ایران و جهان صادر میشود. شاید شما نیز از خواص بینظیر این میوه ی شیرین بی خبر باشید یا از برخی خواص منحصر بفرد آن اطلاع کافی نداشته باشید ما در این مقاله پس از توضیح اجمالی در مورد میوه ی خرما، در ادامه به خواص و فواید خرما میپردازیم.
– خرما بمب انرژی میباشد و برای ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند مصرف آن بسیار مفید است.
– خرما برای سلامت معده و دستگاه گوارش به دلیل وجود فیبر در آن، مفید است.
– برای افرادی که مشکلات و بیماری های قلبی دارند سودمند است.
– کلسیم موجود در خرما باعث رشد و تقویت استخوان ها و دندان ها میشود.
– فسفر موجود در خرما در بهبود عملکرد سیستم اعصاب بدن نقش حیاتی دارد.
– مصرف روزانه چهار عدد خرما میتواند نیاز بدن به آهن را تامین کرده و در خونسازی به بدن کمک کند.
– خرما به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی منیزیم نقش پیشگیری کننده و بازدارنده از بیماری سرطان را دارد.
– مصرف روزانه دوعدد خرما در مناطق سرد و شمالی کشور در درمان جوش صورت یا جوش جوانی موثر است.
– برای بیماران فلج اطفال مصرف روزانه ی خرما میتواند کمک شایانی در درمان آن بکند.
– مصرف خرما در درمان یبوست و مشکلات روده ها مفید و موثر است.
– به علت قند زیاد موجود درخرما از مصرف بیش از حد ان خودداری کنید.
– خرما تقویت کننده قوای جنسی بدن است.
– خرما در تقویت قوای عمومی بدن و سیستم ایمنی بدن کمک قابل توجهی میکند.
– برای افراد لاغر اندام مصرف روزانه چند عدد خرما توصیه میشود.
– خرما دارای ماده ی معدنی بنام پتاسیم هست که در جلوگیری از بیماری مغز و اعصاب و فشار خون نقش اساسی دارد.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی اسید فولیک است که در خونرسانی به بدن کمک شایانی میکند.
– خرما برخلاف طعم شیرین خود دارای مقادیری از ویتامین سی هست که در التیام زخم ها و جلوگیری از آنها نقش مهمی ایفا میکند.
– هر صد گرم خرما انرژی معادل یک چهارم انرژی حاصل از مواد قندی را دارد، لذا مصرف خرما به جای مواد قندی میتواند در کاهش علایم چاقی به بدن کمک کند.
– مصرف خرما به همراه شیر املاح موردنیاز ورزشکاران را برای فعالیت های ورزشی تامین میکند.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین گیاهی است که در عضله سازی به بدن کمک میکند.
– ویتامین E موجود در خرما برای سلامت پوست و مو مفید است.
– مصرف خرما روزانه دو یا سه عدد خرما برای افرادی که فعالیت های مغزی و فکری انجام میدهند توصیه میشود.
– خرما حاوی موادی بنام کاروتنوئیدها یا مواد رنگی هست که پیش نیاز ساخت ویتامین آ و آنتی اکسیدان در بدن محسوب میشود.
– نمی توان از اثرات ضد سرطانی خرما و نقش پیشگیری کننده آن چشم پوشی کرد.
– برای فرادی که درد کمر یا درد مفاصل دارند مصرف خرما میتواند موثر باشد.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ب هست که در بهترعمل کردن اعصاب به بدن کمک میکند.
– اسید فولیک و آهن موجود در خرما نقش مکمل و کمک کننده در تولید گلبول های قرمز یا به اصطلاح تولید خون در بدن دارند.
– مصرف خرما به همراه صبحانه باعث سرزندگی و شادابی در طول روز میشود.
– از هسته خرما برای درمان تورم پلک ها استفاده میشود.
– هسته خرما دارای مقادیر قابل توجهی روغن است و کاربردهای بسیار زیادی بخصوص در طب سنتی دارد.
– علاوه بر موارد ذکر شده خرما دارای ویتامین K و همچنین املاح معدنی مانند روی،منگنر،سدیم میباشد که برای قسمت مختلف بدن ضروری میباشند.