ممکن است دندان پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده باشد، که البته برای سایر عفونت های بدن نیز تجویز می شود؛ این دارو مصارف بسیار زیاد و گسترده ای دارد. گفتنی است که قرص مترونیدازول در درمان عفونت های بی هوازی استفاده میشود و در قطع عفونت های تک یاخته ای نیز کاربرد دارد این دارو پس از مصرف توسط میکروارگانیسم ها جذب میشود و تبدیل به سمی شده و با اتصال به DNA باعث توقف یا مردن سلول عفونی میشود.نمیه عمر این دارو در بزرگسالان ۶-۱۳ ساعت میباشد و بصورت خوراکی مصرف میشود.دفع این دارو بیشتر توسط کلیه ها انجام میشود.این دارو در اشکال ۲۵۰ میلگرمی و ۵۰۰ میلیگرمی در داروخانه موجود است، گفتنی است که پماد متونیدازول نیز وجود دارد ...
عوارض قرص مترونیدازول:
اختلالات دستگاه گوارش،تهوع،خواب آلودگی،پررنگ شدن ادرار،سرگیجه(به ندرت)،احساس طعم بد دهان،استفراغ،برافروختگی پوست در صورت مصرف همزمان با الکل
تداخل دارویی مترونیدازل:
این دارو نباید همراه با الکل مصرف شود که امکان بروز تداخل و واکنش شبه دی سولفیرام وجود دارد. احتمال مسومویت در صورت مصرف همزمان با لیتم وجود دارد.
دوز مصرفی دارو در بزرگسالان:
در التهاب روده سه یا چهار بار در روز قرص ۵۰۰ میلی گرم، در عفونت های بی هوازی به مدت ۷ روز هر ۶ ساعت یکبار مصرف میگردد. در زخم دوازدهه به عنوان داروی کمکی در روز سه بار مصرف میشود.
نکات مهم در مصرف مترونیدازول:
*در صورت بروز هر یک از عوارض و رفع نشدن آن تا یک هفته، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
*قبل و بعد از استعمال واژینال دارو شستشوی دست ها و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است.
*درصورتیکه دوره درمان از ده روز بیشتر شود پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار پیشنهاد میشود.
*در صورت بروز هرگونه حساسیت مصرف دارو را قطع کنید.
*در صورت بروز بیحالی و سرگیجه احتیاط را در امور روزمره خود رعایت کنید.
*در صورتیکه به شکل واژینال جهت جلوگیری از عفونت استفاده میکنید از مقاربت جنسی به دلیل امکان بروز مجدد عفونت خودداری نمایید.