ممکن است دندان پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده باشد، که البته برای سایر عفونت های بدن نیز تجویز می شود؛ این دارو مصارف بسیار زیاد و گسترده ای دارد. گفتنی است که قرص مترونیدازول در درمان عفونت های بی هوازی استفاده میشود و در قطع عفونت های تک یاخته ای نیز کاربرد دارد این دارو پس از مصرف توسط میکروارگانیسم ها جذب میشود و تبدیل به سمی شده و با اتصال به DNA باعث توقف یا مردن سلول عفونی میشود.نمیه عمر این دارو در بزرگسالان ۶-۱۳ ساعت میباشد و بصورت خوراکی مصرف میشود.دفع این دارو بیشتر توسط کلیه ها انجام میشود.این دارو در اشکال ۲۵۰ میلگرمی و ۵۰۰ میلیگرمی در داروخانه موجود است، گفتنی است که پماد متونیدازول نیز وجود دارد ...
عوارض قرص مترونیدازول:
اختلالات دستگاه گوارش،تهوع،خواب آلودگی،پررنگ شدن ادرار،سرگیجه(به ندرت)،احساس طعم بد دهان،استفراغ،برافروختگی پوست در صورت مصرف همزمان با الکل
تداخل دارویی مترونیدازل:
این دارو نباید همراه با الکل مصرف شود که امکان بروز تداخل و واکنش شبه دی سولفیرام وجود دارد. احتمال مسومویت در صورت مصرف همزمان با لیتم وجود دارد.
دوز مصرفی دارو در بزرگسالان:
در التهاب روده سه یا چهار بار در روز قرص ۵۰۰ میلی گرم، در عفونت های بی هوازی به مدت ۷ روز هر ۶ ساعت یکبار مصرف میگردد. در زخم دوازدهه به عنوان داروی کمکی در روز سه بار مصرف میشود.
نکات مهم در مصرف مترونیدازول:
*در صورت بروز هر یک از عوارض و رفع نشدن آن تا یک هفته، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
*قبل و بعد از استعمال واژینال دارو شستشوی دست ها و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است.
*درصورتیکه دوره درمان از ده روز بیشتر شود پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار پیشنهاد میشود.
*در صورت بروز هرگونه حساسیت مصرف دارو را قطع کنید.
*در صورت بروز بیحالی و سرگیجه احتیاط را در امور روزمره خود رعایت کنید.
*در صورتیکه به شکل واژینال جهت جلوگیری از عفونت استفاده میکنید از مقاربت جنسی به دلیل امکان بروز مجدد عفونت خودداری نمایید.
این فایل را پس از دانلود و خارج کرد از حالت زیپ، با برنامه ورد ۲۰۰۷ یا ورد ۲۰۱۰ یا انواع نسخه ورد باز کنید و مورد استفاده قرار دهید ..
محتویات این جزوه:
فصل اول – مولکول های زیستی،فصل دوم – سفری به درون سلول،فصل سوم- سازمان بندی سلول ها،فصل چهارم – تغذیه و گوارش،فصل پنجم – تبادل گازها،فصل ششم – گردش مواد،فصل هفتم – تنظیم محیط داخلی و دفع مواد زائد،فصل هشتم – حرکت…
میوه ی خرما از میوه های محبوب ایرانیست که در تمام فصول سال و در مناسبت های مذهبی و .. نیز به فراوانی استفاده میشود، خرما از درخت نخل به دست می آید و در مناطق گرمسیری بیشتر کاشت میشود، این میوه یکی از باستانی ترین میوه ی مورد استفاده توسط انسان ها بوده است و جزو اولین میوه های کشف شده توسط انسان ها میباشد. این میوه طعمی بسیار شیرین و خوشایند دارد و کمتر کسی پیدا میکنید که از طعم و مزه آن لذت نبرد. خرما به وفور در مناطق جنوبی ایران همچون خوزستان،کرمان،بوشهر و هرمزگان و.. کاشت میشود و محصولات متنوعی از آن به سایر نقاط ایران و جهان صادر میشود. شاید شما نیز از خواص بینظیر این میوه ی شیرین بی خبر باشید یا از برخی خواص منحصر بفرد آن اطلاع کافی نداشته باشید ما در این مقاله پس از توضیح اجمالی در مورد میوه ی خرما، در ادامه به خواص و فواید خرما میپردازیم.
– خرما بمب انرژی میباشد و برای ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند مصرف آن بسیار مفید است.
– خرما برای سلامت معده و دستگاه گوارش به دلیل وجود فیبر در آن، مفید است.
– برای افرادی که مشکلات و بیماری های قلبی دارند سودمند است.
– کلسیم موجود در خرما باعث رشد و تقویت استخوان ها و دندان ها میشود.
– فسفر موجود در خرما در بهبود عملکرد سیستم اعصاب بدن نقش حیاتی دارد.
– مصرف روزانه چهار عدد خرما میتواند نیاز بدن به آهن را تامین کرده و در خونسازی به بدن کمک کند.
– خرما به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی منیزیم نقش پیشگیری کننده و بازدارنده از بیماری سرطان را دارد.
– مصرف روزانه دوعدد خرما در مناطق سرد و شمالی کشور در درمان جوش صورت یا جوش جوانی موثر است.
– برای بیماران فلج اطفال مصرف روزانه ی خرما میتواند کمک شایانی در درمان آن بکند.
– مصرف خرما در درمان یبوست و مشکلات روده ها مفید و موثر است.
– به علت قند زیاد موجود درخرما از مصرف بیش از حد ان خودداری کنید.
– خرما تقویت کننده قوای جنسی بدن است.
– خرما در تقویت قوای عمومی بدن و سیستم ایمنی بدن کمک قابل توجهی میکند.
– برای افراد لاغر اندام مصرف روزانه چند عدد خرما توصیه میشود.
– خرما دارای ماده ی معدنی بنام پتاسیم هست که در جلوگیری از بیماری مغز و اعصاب و فشار خون نقش اساسی دارد.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی اسید فولیک است که در خونرسانی به بدن کمک شایانی میکند.
– خرما برخلاف طعم شیرین خود دارای مقادیری از ویتامین سی هست که در التیام زخم ها و جلوگیری از آنها نقش مهمی ایفا میکند.
– هر صد گرم خرما انرژی معادل یک چهارم انرژی حاصل از مواد قندی را دارد، لذا مصرف خرما به جای مواد قندی میتواند در کاهش علایم چاقی به بدن کمک کند.
– مصرف خرما به همراه شیر املاح موردنیاز ورزشکاران را برای فعالیت های ورزشی تامین میکند.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین گیاهی است که در عضله سازی به بدن کمک میکند.
– ویتامین E موجود در خرما برای سلامت پوست و مو مفید است.
– مصرف خرما روزانه دو یا سه عدد خرما برای افرادی که فعالیت های مغزی و فکری انجام میدهند توصیه میشود.
– خرما حاوی موادی بنام کاروتنوئیدها یا مواد رنگی هست که پیش نیاز ساخت ویتامین آ و آنتی اکسیدان در بدن محسوب میشود.
– نمی توان از اثرات ضد سرطانی خرما و نقش پیشگیری کننده آن چشم پوشی کرد.
– برای فرادی که درد کمر یا درد مفاصل دارند مصرف خرما میتواند موثر باشد.
– خرما دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ب هست که در بهترعمل کردن اعصاب به بدن کمک میکند.
– اسید فولیک و آهن موجود در خرما نقش مکمل و کمک کننده در تولید گلبول های قرمز یا به اصطلاح تولید خون در بدن دارند.
– مصرف خرما به همراه صبحانه باعث سرزندگی و شادابی در طول روز میشود.
– از هسته خرما برای درمان تورم پلک ها استفاده میشود.
– هسته خرما دارای مقادیر قابل توجهی روغن است و کاربردهای بسیار زیادی بخصوص در طب سنتی دارد.
– علاوه بر موارد ذکر شده خرما دارای ویتامین K و همچنین املاح معدنی مانند روی،منگنر،سدیم میباشد که برای قسمت مختلف بدن ضروری میباشند.
پسته
عدهای از پژوهشگران برای اثبات اثربخشی پسته بر کاهش کلسترول، به گروهی از داوطلبان، روزانه ۵۰ گرم (تقریبا به اندازه یک مشت بسته) پسته دادند و بعد از ۴ هفته مشاهده کردند که این مغز مغذی باعث کاهش ۷/۶ درصدی کلسترول و ۶/۱۱درصدی LDL (کلسترول بد خون) آنها شده است. تنها نکتهای که دکتر پنیکریس، سرپرست این تحقیقات، عنوان کرد این بود که ۲۵ پسته حدود ۱۶۰ کیلوکالری انرژی تولید میکند، بنابراین آنهایی که در حال کاهش وزن هستند باید حواسشان به این نکته بیشتر باشد.
::::::::خوراکی های ضروری و بسیار مفید از دیدگاه متخصصین تغذیه::::::::
::::::::خوراکی های ضروری و بسیار مفید از دیدگاه متخصصین تغذیه::::::::
سیب را گاز باید زد با پوست!
سیب با پوست حتماً شنیدهاید که پوست سیب بهعنوان یک ماده ضدسرطان، جزو
مفیدترین بخشهای سیب به حساب میآید که متاسفانه معمولا افراد از خوردن آن
امتناع میکنند.
خوردن سیب به همراه پوستاش از بروز یا پیشرفت سرطان پستان، کولون و کبد
جلوگیری میکند. در بین سیبهای موجود در بازار، خوردن سیب قرمز به علت
خواص بیشترش به همه افراد توصیه میشود.
لبنیات
مصرف مناسب، کافی و روزانه ویتامین D و کلسیم میتواند خطر ابتلا به انواع سرطانها را کاهش دهد. ویتامین D میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از این طریق امکان ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش دهد. با اینکه ویتامین D میتواند از طریق تابش نور خورشید به وسیله پوست تولید شود اما توصیه پژوهشگران به استفاده از غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D یا قرصهای مکمل حاوی آنها زیاد است. دلیل این توصیه هم کمبود نور خورشید در مناطقی در دنیا و اطمینان از رسیدن کامل این مواد مغذی به بدن است. البته خواص کلسیم و ویتامین D در جلوگیری یا به تعویق افتادن احتمال ابتلا به انواع بیماریهای مفصلی و پوکی استخوان هم بر هیچکس پوشیده نیست.
عسل
عسل، این خوراکی شیرین و خوشمزه از دیرباز بهعنوان یک ماده دارویی مورد استفاده قرار میگرفته است. مردمان قدیم برای بهبود زخمهایشان، عسل روی آن میمالیدند، بدون اینکه بدانند آنتیباکتریال بودن عسل باعث التیام زخمشان میشود. نتایج تازهترین تحقیقات هم نشان میدهد که مصرف عسل در کاهش LDL خون و اکسید شدن آن نقش بهسزایی دارد.
::::::::خوراکی های ضروری و بسیار مفید از دیدگاه متخصصین تغذیه::::::::
تخممرغ
مصرف تخممرغ باعث افزایش قدرت بینایی افراد بدون بالا بردن کلسترول یا
تریگلیسیرید آنها میشود. «آنتیاکسیدانی به نام کاروتنویید در تخممرغ
وجود دارد که یکی از مهمترین منابع تقویت قدرت بینایی به شمار میآید.»
غلات سبوسدار
مصرف مستمر و روزانه غلات یکی از بهترین راههای پیشگیری از بیماریهای
التهابی است. محققان اعتقاد دارند که خوردن ۱۱ وعده غلات در هفته (به ویژه
برای خانمها) کمک شایانی به کاهش خطر ابتلا به دیابت، آسم و بیماریهای
قلبی میکند. جو، برنج، ماکارونی و نانهای سبوسدار را جزو بهترین غلات
برمیشمرد و راز طول عمر را در مصرف آنها میداند.
انجیر خشک و کشمش
میوههای خشک شده غنی از آنتیاکسیدان هستند. آنتیاکسیدانها به وسیله
خنثی کردن رادیکالهای آزاد موجود در بدن، از پیری زودرس و ابتلا به انواع
بیماریها از جمله بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند. در بین میوههای خشک
هم انجیر و کشمش از اهمیت بیشتری برخوردارند. مصرف تنها ۴ تا ۵ عدد
انجیرخشک در روز میتواند ۹ درصد رادیکالهای آزاد بدن را از بین ببرد،
بنابراین پیشنهاد خوردن انجیر خشک یا کشمش به جای قند و شکر، همراه با چای
یا قهوه است.
سالاد میوه
خوردن سالادی مرکب از پرتقال، سیب، انگور و کیوی به عنوان یک میانوعده
میتواند قدرت آنتیاکسیدانهای منتشر شده در بدن را تا ۵ برابر افزایش
دهد. به طور کلی، ترکیب میوههایی همچون توتفرنگی، سیب، انگورقرمز،
پرتقال، موز، هلو، آناناس و گلابی میتواند برای بدن بسیار مفید باشد،
البته اگر فصلشان باشد زیرا بهتر است هر میوهای در فصلاش میل شود.
::::::::خوراکی های ضروری و بسیار مفید از دیدگاه متخصصین تغذیه::::::::
چای سبز
براساس یک مطالعه ژاپنی، نوشیدن روزانه ۲ فنجان چای سبز میتواند سبب کاهش
خطر احتمال ابتلا به سرطان و کنترل کلسترول خون شود. به علاوه، نوشیدن این
مقدار از چای سبز موجب بهبود عملکرد مغز و در نتیجه آرامش روانی افراد هم
میگردد. محققان ژاپنی حتی پا را هم از این حد فراتر گذاشتهاند و در پی
اثبات اثربخشی چای در درمان آلزایمر هستند .
فواید مضرات جویدن آدامس را بدانید…..
براساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه تگزاس، جویدن آدامس در هنگام استرس، احساس بهتری را به شخص میدهد و توصیه میشود که در زمان استرس و فشارهای روحی از آدامس استفاده کنید. هنگامی که عصبی هستید سعی کنید آدامس بجوید چرا که این کار شما را آماده برای جویدنی سخت و شدید میکند و در نتیجه این کار میتواند فک شما را زود خسته کند.
و جالب است که مشتریان اصلی آدامس را جوانان تشکیل میدهند و خانمها بیشتر از آقایان آدامس میجوند. داستانهای زیادی در مورد آدامس و اختراع آن وجود دارد. مثلا گفته میشود که در سال ۱۹۹۳ باستانشناسان جسد مردی با قدمت ۹ هزار سال را کشف کردند که شواهد مربوط به جسد نشان میداد او در حال جویدن مداوم نوعی ماده رزینی آغشته به عسل بوده که در اثر یک حادثه کشته شده است. مطالعات دقیقتر نشان داد که این فرد یک نوجوان بوده است.
یونانیان باستان علاقه فراوانی به جویدن آدامس داشتهاند و سرخپوستان مایا هم مواد رزینی خاصی را میجویدند. فرمولاسیون مدرن آدامس از دهه ۱۸۶۰ آغاز شد. در آن سالها صمغ ازگیل آمریکایی یا همان صمغ آدامس وارد ایالات متحده شد و تلاشهایی توسط یک دندانپزشک به نام دکتر تامس ادمز میخواست نوعی لاستیک جدید اختراع کند، اما حاصل کارش به آدامس تبدیل شد.
آدامس تولید دکتر ادمز که در مغازه خودش فروخته میشد با اقبال مشتریان مواجه شد. از این ماجراها که بگذریم شاید به این سوال برسیم که آدامس مفید است یا مضر. در خصوص فواید و مضرات آدامس تحقیقات و مطالب زیادی گفته شده که مرور آنها میتواند دوستداران آدامس را به یک ارزیابی برساند.
کنترل استرس با آدامس
براساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه تگزاس، جویدن آدامس در هنگام استرس، احساس بهتری را به شخص میدهد و توصیه میشود که در زمان استرس و فشارهای روحی از آدامس استفاده کنید. هنگامی که عصبی هستید سعی کنید آدامس بجوید چرا که این کار شما را آماده برای جویدنی سخت و شدید میکند و در نتیجه این کار میتواند فک شما را زود خسته کند.
جویدن خیلی سخت باعث چاقی و درد و سوزش در ناحیه آرواره میشود. همچنین میتواند عارضهای را با نامTMJ به وجود بیاورد. این حالت باعث درد در ناحیه سر و گردن میشود و باز و بسته کردن آرواره را با مشکل مواجه میکند. اگر شما هر کدام از این علائم را در خود مشاهده کردید چند روزی را به آرواره خود استراحت بدهید و از جویدن آدامس پرهیز کنید، در صورتی که علائم از بین نرفت حتما با پزشک خود مشورت کنید.
آدامس بعد از جراحی روده
شواهد علمی بیشتر تایید میکند که جویدن آدامس در بهبود حال بیماران پس
از جراحی روده تاثیر مفید دارد. به گفته پژوهشگران؛ عمل جویدن، اعصاب
دستگاه هاضمه را تحریک میکند. این یافته که در نشریه «آرشیو جراحی»
منتشر شده پس از بازبینی اطلاعات حاصل ۵ آزمایش اخیر با حضور ۱۵۸ بیمار به
دست آمده است. پژوهشگران میگویند؛ آدامس جویدن با تحریک اعصاب دستگاه
هاضمه روند بازگشت عملکرد روده به حالت طبیعی و سالم را سرعت میبخشد.
هماکنون متخصصان در آزمایشات دیگری به دنبال پاسخ این سوال هستند که
دریابند آیا با این روش زمان مورد نیاز برای بستری شدن در بیمارستان جهت
بهبودی از عمل جراحی هم کاهش پیدا میکند؟
در هریک از این آزمایشات، یک گروه از بیماران آدامس بدون قند را ۳ بار در روز پس از انجام جراحی و برای یک دوره ۵ تا ۴۵ دقیقه میجویدند و بعد با گروه دیگری از بیماران مقایسه شدند که آدامس نجویده بودند. آدامس جویدن اندکی شبیه به خوردن است و باعث آغاز حرکات رودهای میشود. هرگونه جراحی شکمی میتواند عملکرد رودهها را کند و آرام کرده و حداقل تا ۵۰ درصد کاهش دهد. این وضعیت میتواند مشکلات جدی را در پی داشته باشد. اما با وجود این مطالعات پژوهشگران معتقدند که مطالعات بیشتر در این زمینه باید صورت گیرد تا مطمئن شوند که نتایج بدست آمده تصادفی نیستند. پژوهشگران میگویند؛ اگر آدامس جویدن بتواند چنین تاثیری داشته باشد در مبلغ قابل توجهی که برای درمان این بیماران مصرف میشود، صرفهجویی خواهد شد و هزینه بیمارستان کاهش پیدا میکند.
آدامس راآهسته بجوید
به توصیه متخصصان، اگرچه آدامس جویدن در مواقعی که دچار تنش و استرس هستید میتواند در بهبود حال شما و تخفیف تنش موثر باشد، اما باید مراقب باشید که در این کار افراط و زیادهروی نکنید. متخصصان متذکر میشوند که وقتی شما تحت استرس و فشار روانی هستید ممکن است با شدت و فشار آدامس بجوید که این کار میتواند آرواره شما را فرسوده کرده و تحلیل ببرد.
مضرات آدامس
بدیهای آدامس هم کم نیست و گاهی خواص خوب جویدن آدامس هم ممکن است درخصوص برخی افراد نتیجه عکس داشته باشد. مثلا استفاده از برخی خمیر دندانها و برخی آدامسها بیش از خرابی دندانها، موجب انتقال و حفظ باکتریهایی میشوند که عفونت ایجاد شده توسط آن باکتریها در بدن، نهایتاً موجب ایجاد یا تشدید بیماریهای قلبی میشود. جویدن برخی آدامسها، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده و احتمال خطر را در آنان افزایش میدهد.
گاهی جویدن آدامسهای شیرین شده با برخی شیرینکنندهها موجب بروز واکنشهای حساسیتی در برخی افراد میشود. ضمناً محققان اعلام کردهاند که جویدن آدامس در بعضی افراد حساس و مستعد، موجب تحریک دستگاه گوارش میشود. به علاوه مطالعه دیگر، مؤید بالا رفتن احتمال خطر سرطان زبان در کسانی بود که آدامسهایی با طعم دارچین، زیاد جویده بودند.
این نکات به شما کمک می کند تا مواد غذایی موجود در فریزر را با کیفیت مناسب تر مصرف کنید.
۱ – هرگز برای باز کردن یخ میوه های خام و خمیرهای آشپزی که در فریزر نگهداری کرده اید آن ها را در محیط گرم مثل ماکروویو قرار ندهید؛ این کار موجب از بین رفتن شکل و مزه این موادغذایی می شود.
۲ – برای باز شدن یخ بسته بندی انواع گوشت بهتر است آن ها را درون آب با دمای معمولی قرار دهید.
۳ – بسته بندی های موادغذایی را فقط زمانی که تصمیم دارید از آن استفاده کنید از فریزر خارج و آن را برای طبخ آماده کنید زیرا موادی که از دمای انجماد خارج می شوند باید بلافاصله مصرف شوند.
۴ – اگر گوشت برش داده شده مانند فیله یا شامی یا کتلت را درون فریزر نگه می دارید برای خارج کردن آن ها از انجماد، آن ها را مستقیم به تابه یا قابلمه منتقل کنید.
۵ – برای انجمادزدایی از سبزی هایی مانند اسفناج، کرفس یا دیگر سبزی ها کافی است آن ها را در آبی که مقدار اندکی نمک به آن اضافه شده بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید تا یخ سبزی ها به سرعت باز شود.