خیار گیاهی است که با کاشت دانه های آن بصورت بوته ای از دل خاک بیرون می آید و در اکثر نقاط کشور قابل کشت هست و حتی بصورت گلخانه ای کشت میشود، این میوه براحتی در باغچه خانه نیز قابل کشت است که هر بوته ی آن دارای چندین میوه ی خیار هست و چند روز پس از چیدن میوه ی آن دوباره از گل ها و شکوفه های دیگرش میوه میدهد و طعم بسیار خوشایند و کاربردهای زیادی در آشپزی و تهیه سالاد و.. دارد.خیار میوه ی بومی کشور هندوستان میباشد و یکی از قدیمی ترین گیاه هایی است که کشت میشود و از دسته کدوییان میباشد.پس از توضیحی مختصر درباره این میوه ارزان قیمت اما بسیار با خاصیت به تشریح فواید و خواص درمانی آن می پردازیم:
– خیار دارای کالری بسیار اندکی میباشد و برای افرادی که قصد چربی سوزی دارند بسیار مفید و موثر است.
– مصرف خیار برای درمان زردی یا یرقان مفید است.
– خیار ادرار آور است.
– این میوه به دلیل دفع سم اوره از بدن برای درمان روماتیسم نیز مفید است.
– در تصفیه خون به بدن کمک شایانی میکند.
– تشنگی و عطش را رفع میکند.
– شستشوی پوست چرب با آب خیار باعث شفافیت و لطافت پوست میشود و بسیار مفید است.
– مالیدن خیار روی پوست در رفع خارش پوست،ترک پوست و اگزما موثر است.
– برای درمان یرقان جوشانده پوست خیار بسیار مفید است.
– گذاشتن ماسک خیار و قطعه های خیار بر روی پوست صورت در رفع چین و چروک و پیری پوست موثر است.
– خیار دارای امگا۳ و امگا۶ میباشد و برای سلامت قلب مفید است.
– مصرف روزانه صد گرم خیار، یک چهارم نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین میکند.
– در هر صد گرم خیار ۱۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد که برای افرادی که قصد لاغری و استفاده از خوراکی های کم کالری دارند بسیار مفید است.
– خیار دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم،منیزیم،فسفر،پتاسیم،منگنز است که برای سلامت عمومی بدن ضروری هستند.
– خیار دارای فیبر هست و بهتر است با پوست مصرف شود و برای عملکرد بهتر روده ها موثر است.
– ویتامین A,C,B5 سایر ویتامین موجود در خیار هستند.
– پژوهش های جدید پزشکی تاثیر ضد سرطانی خیار به دلیل وجود ماده ای بنام کوکوربیتاسینها در آن را به اثبات رسانده اند.